“Kuluneet kulmahampaat loput kynsistä syö ja tuo perkeleen pohjoistuuli huulet siniseksi lyö”

“Sä voisit yhtä hyvin polttaa sun rahasi”, Mikke tuhahti huvittuneen epäuskoisena, kun kerroin, että aion muuttaa Kauniaisiin ja rakennuttaa sinne ökytallin Suomen hienoimmille kilpahevosille. En polttanut rahojani, mutta rahaa kyllä paloi, kun Valhalla rakennettiin täydelliselle tontille, josta sain siitäkin maksaa vähintään tarpeeksi.

Olet saapunut Valhallaan, alkutalvesta 2017 valmistuneeseen yksityistalliin, jonka tärkein tehtävä on majoittaa muiden hevosihmisten kullanmuruja. Valhallassa vallitsevat suomenruotsalaiset stereotyypit vauraudesta - tallin rakentamisessa ei säästelty eikä venytetty penniäkään. Suomen Kauniaisissa sijaitseva talli tekee tulijaan välittömästi vaikutuksen ylellisyydellään, ja Valhalla onkin tarkoitettu hevosten kermalle kaikkine herkkuineen. Kauniainen puolestaan on tunnettu kaksikielisyyden lisäksi asukkaidensa hyvätuloisuudesta, joten luonnollisesti Valhalla ei ole se halvin talli vuokrata karsina. Se on kuitenkin ehdottomasti hintansa arvoinen tarjotessaan kilparatsukoille kaiken tarpeellisen huipulle valmentautumiseen. Meiltä löytyy esimerkiksi erittäin moderni maneesi, kaksi tasokasta hiekkakenttää ja henkeäsalpaavat maastot, joista löytyy parhaimmankin kenttähevosen haastavia maastoesteratoja.

Emme kuitenkaan ole pelkkää elvistelyä, minkä vuoksi Valhalla tarjoaa rankan treenaamisen lisäksi loistavat mahdollisuudet rentoutumiseen. Meiltä löytyy kaksi koulutettua hevoshierojaa sekä pieni rakennus, jota me valhallalaiset kutsumme kylpyhuoneeksi, sillä sieltä löytyy uima-allas ja sauna ihan vain hevosille. Lisäksi sijaitsemme vain reilun kilometrin päässä Gallträsk-järvestä, jossa saa käydä uittamassa hevosia ja joka on henkeäsalpaava näky talvisinkin. Tarpeeksi kylmillä talvilla hevosilla voi jopa ratsastaa jäällä, jos on tarpeeksi huimapäinen sellaiseen. Itse maastoreitti järvelle on melko tasainen ja varustettu kauniilla maisemilla. Voimme siis valehtelematta sanoa, että tarjoamme vuokralaisillemme parhaat palat niin harraste-, kuin kilpamaailmastakin. Seurassakaan ei ole mitään moitittavaa, sillä panostamme parhaamme mukaan omistajien ja tallihenkilökunnan hyvään ilmapiiriin.

Katherine Helin

NIKKI VRL-14085, [email protected]

Suosittelemme vierailemaan myös täällä

TallipäiväkirjaPiditkö valhallasta? anna meille äänesi vrl:n tallilistalla!